ASSEN | EMMEN | GRONINGEN | WINSCHOTEN

Over Bosma

Anno 1963

2023

Een goed bed kopen is niet eenvoudig. U wilt immers een bed dat precies bij u past en dat bovendien jaren meegaat. Bosma Bedden stelt dan ook hoge eisen aan de merken die wij voeren. De materialen, de technologie, het ontwerp, alles moet van de hoogste kwaliteit zijn. Anders kunnen wij er niet volledig achter staan. Bosma Bedden: 

“Bij ons ligt het al 60 jaar nét even anders”.     

Als u opzoek bent naar kwaliteit en producten met een uitstekende garantie bent u bij Bosma Bedden in Emmen aan het juiste adres.

    Waarom kiezen voor bosma bedden?

 
Bosma Bedden heeft al meer dan 60 jaar ervaring
100% familie bedrijf
Persoonlijk en vakkundig advies
Ruime showroom waar alles is te vinden voor in de slaapkamer
Uitstekende prijs/kwaliteitsverhoudingen
Eigen service en montage dienst
Unieke slaapgarantie

Geschiedenis

Het begon ooit allemaal met Pieter Bosma senior en Fennie Dijkstra die een manufacturen winkel opende aan de weerdingerstraat in 1957. ze hadden een vooruitziende blik. Ze kochten ten tijde van de Cubacrisis een hele partij Aabe-dekens op, voor geval het tot een oorlog mocht komen. En waar hebben mensen dan vaak het eerste gebrek aan? Juist ja: aan dekens. Ze hebben er daar toen heel veel van verkocht en is op die manier -zoals we dat in Drenthe noemen- ‘op de kloeten gekomen’. Dat was in Emmen, waar onze roots liggen. Niet lang daarna zijn ze een beddenspeciaalzaak begonnen aan de Hoofdstraat 139 en waren zij daarmee de eerste in Noord Nederland. We praten dan over 1963.

In 1971 kwam daar de vestiging in Winschoten bij, in de Langestraat. Zijn zonen waren inmiddels grote jongens geworden: Pieter, Gerrie, Ente en Edwin. Zoon Pieter is toen op de zaak in Winschoten gekomen en de andere zonen later op de andere vestigingen. Want de groei van Bosma Bedden hield niet op in Winschoten. Om het rijtje compleet te maken: Bosma Bedden heeft vestigingen in: Emmen, Winschoten, Wezep, Assen en Groningen.
Pieter runt Winschoten, Gerrie runt Emmen, Ente Wezep en Edwin doet Groningen en Assen.

Een ander ‘wapenfeit’ van Pieter senior is dat hij medeoprichter is van de Vereniging van Slaapvoorlichters. De vraag naar een goede slaapvoorlichting kwam heel duidelijk uit de markt. Het probleem was dat de fabrikanten te technisch bezig waren met hun product. Er was te weinig feeling met de consument, iets wat wij als beddenspeciaalzaak nu juist wel hadden. Een kleine drie decennia geleden hebben een paar gelijkgestemde speciaalzaken de koppen bij elkaar gestoken en de Vereniging van Slaapvoorlichters opgericht. We delen sindsdien onze kennis en ervaring en voeren onder de naam Sleep & Dream een eigen beddenlijn. Zoals matrassen, lattenbodems, boxsprings, dekbedden, kussens en bedtextiel. Voor het merendeel gemaakt in eigen land en voor een deel in Belgie en Duitsland. Topkwaliteit en afgestemd op de wensen van de klant. Niet voor niets voeren we als slaapvoorlichters de slogan: ‘Slapen is ons vak’!

En Bosma Bedden gaat zelfs nog een beetje verder in de persoonlijke benadering van de consument. Onder de naam ‘Royal Dreams’ brengen de ‘Bosma Bros’ een unieke lijn uit van alles wat met de bedinhoud te maken heeft. De software noemen we dat. Met de hardware bedoelen we de feitelijke slaapkamers, zoals de bedden en de kasten. Daarvan hebben we alle grote merken in huis, stuk voor stuk A-kwaliteit en met een prima fabrieksgarantie. De ‘software’ is wat er in het bed gaat: de matras, kussens, dekbedden, moltons, slopen en dekbedden. We hebben daarin voor een eigen lijn gekozen om de klant nóg meer het gevoel te geven dat hij zijn aanschaf bij Bosma heeft gedaan. En dat hij bij eventuele problemen niet wordt verwezen naar de fabrikant en de fabrieksgarantie, maar dat wij het probleem voor hem oplossen. We zijn een familiebedrijf en dat willen we ook uitstralen. Bij ons geen strenge hiërarchie, maar een team dat het met elkaar en voor elkaar doet. En die dat familiaire gevoel ook willen uitdragen naar de klant. Een klant is bij ons in de eerste plaats te gast. Iemand die van ons alle tijd krijgt om zijn wensen kenbaar te maken en waar wij vervolgens de tijd voor uit trekken om die wensen vervuld te krijgen.

Interesse in één van onze producten?

NEEM DAN CONTACT MET ONS OP.